top of page

LPG ENDERMOLOGIE® | MEDISCH

>> HOME / Behandelingen / LPGLPG Endermologie Medisch

LITTEKENS & BRANDWONDEN

LPG Endermologie Medisch | MediServe Esthetica Ninove

"Na een operatie, brandwonde, trauma, vormt de huid een litteken door collageen te produceren op de plaats van de wond."

Als dit niet wordt behandeld kan dit natuurlijke proces een echte barrière in de huid creëren, die de uitwisselingen tussen de cellen beïnvloedt.

 

Naast het lelijke aspect kan het litteken ook leiden tot functionele stoornissen zoals het bewegingsbereik beperken, pijn veroorzaken of de werking van sommige organen verstoren…

De drainerende en defibrillerende eigenschappen van de endermologie® medical-techniek werken vroegtijdig pijnloos in op de littekens en brandwonden. In eerste instantie bevordert de werking de afvoer van afval voor een doeltreffende decongestie van de weefsels en voorkomt het de verschijning van verklevingen door fibrose.

 

Vervolgens stimuleert deze behandeling de natuurlijke collageen- en elastineproductie voor een beter littekenproces, met als doel pijn te verlichten en mobiliteit te herwinnen.
 

Met de endermologie® medical-sessies kunnen alle soorten littekens worden behandeld en kan een nieuwe ingreep worden voorkomen:
 

  • Recente littekens met nog kans op ontsteking

  • Oude littekens

  • Littekens ten gevolge van chirurgische ingrepen of trauma's

  • Brandwonden, zelfs getransplanteerd

  • Na keizersnede

  • Sclerodermie

LPG Endermologie Medisch | MediServe Esthetica Ninove

MEER WETEN OVER WAT 

LPG ENDERMOLOGIE MEDICAL

KAN BETEKENEN VOOR DE BEHANDELING VAN LITTEKENS & BRANDWONDEN?

GRAAG PERSOONLIJK ADVIES?

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER.

VERMOEIDE BENEN

LPG Endermologie Medisch | MediServe Esthetica Ninove

"Zware en pijnlijke benen, gezwollen enkels, zichtbare aderen..."

Welke de symptomen ook zijn, ze hebben allemaal betrekking op een veneuze insufficiëntie, dat wil zeggen een slechte bloedcirculatie in de aderen.

 

Iedereen, mannen en vrouwen, kan worden getroffen maar sommige oorzaken zijn vandaag de dag duidelijk geïdentificeerd: erfelijkheid, overgewicht, lange periodes zitten of rechtstaan, hormonale veranderingen, langdurige blootstelling aan hitte…

 

Deze evolutieve ziekte moet worden gecontroleerd om mogelijke complicaties te voorkomen.

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde LPG-behandelingskop stimuleert de techniek endermotherapie® de bloedcirculatie (x4*) en de lymfecirculatie (x3*) op een natuurlijke en pijnloze manier, voor snellere resultaten dan een manuele lymfedrainage (MLD). Met deze behandeling worden ook de aderen ontlast en krijgen ze geleidelijk aan meer tonus voor een snelle en duurzame verlichting.

*Bron: WATSON J. ET AL. Effets physiologiques de l’endermologie® médical : Voorstudie Aesthetic Surg J 1999, 19 (1);27-33.

MEER WETEN OVER HOE 

LPG ENDERMOLOGIE MEDICAL KAN HELPEN TEGEN VERMOEIDE BENEN?

GRAAG PERSOONLIJK ADVIES?

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER.

MENOPAUZE

LPG Endermologie Medisch | MediServe Esthetica Ninove

De menopauze leidt tot een reeks fysiologische (opvliegers, duizeligheid, nachtelijk zweten, problemen met de urinewegen, ...) en psychologische veranderingen (angst, slaapstoornissen of concentratieproblemen, stemmingswisselingen, ...) die afhankelijk van de vrouw min of meer belangrijk zijn en hun levenskwaliteit kunnen verstoren.

Naast deze meest voorkomende symptomen stijgt het risico op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en worden de botten brozer, wat kan leiden tot osteoporose. Tegelijk versnelt de huidverslapping, de spiermassa neemt af (sarcopenie) en de vetten hopen zich op.

Met endermologie® médical kunnen sommige effecten van de menopauze worden verminderd. De stimulatie die de behandelingskop uitvoert op het huidoppervlak ontwaakt de afslankcellen (adipocyten), voor de afvoer van gelokaliseerd en hardnekkig vet. Tegelijk vermindert de sinaasappelhuid. Daarnaast verstevigt endermologie® médical de huid dankzij de activering van de natuurlijke collageen- en elastinesynthese en stimuleert het de bloedsomloop om de symptomen van zware benen of waterretentie te verlichten.

MEER WETEN OVER WAT 

LPG ENDERMOLOGIE MEDICAL KAN BETEKENEN VOOR DE MENOPAUZE?

GRAAG PERSOONLIJK ADVIES?

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER.

BORSTKANKER

LPG Endermologie Medisch | MediServe Esthetica Ninove

"Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

Op dit moment heeft één vrouw op acht* er tijdens haar leven mee te maken"

Vrouwen worden ook steeds jonger getroffen.

Ook al maken preventie, onderzoek en behandelingen regelmatig enorme vooruitgang, toch wordt nog maar weinig rekening gehouden met de zorg in verband met de gevolgen van chirurgie: het is echter de tijd van fysieke en psychologische reconstructie, waarvan het slagen fundamenteel is om vrouwelijkheid en een actief leven terug te vinden.

 

De rol van de kinesitherapeut, nog onbekend bij het grote publiek, is van essentieel belang tijdens deze stap en zorgt ervoor dat vrouwen zich geleidelijk terug eigen kunnen maken aan hun lichaam.

LPG Endermologie Medisch | MediServe Esthetica Ninove

Dankzij de mechanische mobilisatie van de huid kan de techniek endermologie® médical de gevolgen van de operatie verzachten door het secundaire oedeem te verminderen, door de ontstekingstoestand te verminderen en het verschijnen van verklevingen te beperken.

 

Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelingskoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te vergemakkelijken, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit.

MEER WETEN OVER 

LPG ENDERMOLOGIE MEDICAL?

GRAAG PERSOONLIJK ADVIES?

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER.

MediServe Esthetica Ninove | Karen Van Laethem
logo-besko.jpg
logo-BBF.jpg
bottom of page